У Франції не виключили виходу України з Мінських угод

Читать на русском
Зараз сторони Нормандського формату просто даремно витрачають час, намагаючись домовитися в питаннях, за якими домовитися не можна
Валері Фор-МунтянPascal

У Франції вважають, що Україна могла б давно вийти з Мінських угод, якщо вже вони її настільки не влаштовують, що вона не хоче їх виконувати. Правда, замість них їй довелося б підписати щось інше.

Про це заявила депутат Національної асамблеї Франції від партії президента країни Еммануеля Макрона - Валері Фор-Мунтян в інтерв'ю Європейській правді.

Держдума просить визнати самопроголошені «Л/ДНР»: як таке рішення позначиться на РосіїПолітолог пояснив, чому Росії може бути вигідно визнати самопроголошені так звані «Л/ДНР» та які наслідки можуть бути.

«Нормандський формат збирається лише для того, щоб домовитися про виконання Мінських угод. Але тут проблема. Україна каже, що Мінські угоди вже не підходять. Тягнути та продовжувати цю ситуацію - ні до чого хорошого це не призведе. Та й Путін звик ховатися за цим. Війна на Донбасі дозволяє Росії вести військові дії на кордоні з вами практично безкарно» - сказала вона.

Депутат вважає, що зараз сторони Нормандського формату просто даремно витрачають час, намагаючись домовитися в питаннях, за якими домовитися не можна.

«Адже Зеленський як новий президент міг відразу після обрання заявити, що хоче розірвати Мінські угоди та підписати щось нове. Наприклад, тому що країна змінилася за цей час. Але ні, він два роки працював у Нормандському форматі над Мінськими угодами. Який був сенс цього? А зараз ми чуємо, що Україна не хоче їх виконувати. Як наслідок, імідж України та довіра до України постраждають» - резюмувала депутат.

Вихід з "Мінська", мета Путіна, загроза війни: думки про Україну у Франції, у партії МакронаЄвропейська правда

Нагадаємо, раніше російський президент Володимир Путін звинуватив Україну в нібито саботажі Мінських угод. А все тому, що Україна повністю виключає варіант отримання Донбасом особливого статусу на російських умовах. Також Україна не збирається йти на прямі переговори з терористами з псевдореспублік в ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: