Росія знову зірвала позачергове засідання ТКГ

Читать на русском
Росія знову не взяла участь у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.
Укрінформ

Росія знову не взяла участь у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Про це йдеться у заяві української делегації в ТКГ.

Відомо, що засідання було скликане на 11 годину 19 лютого 2022 року з ініціативи координатора ОБСЄ в ТКГ з метою термінового обговорення безпекової ситуації.

У заяві наголошують, що неучасть Російської Федерації свідчить про її свідомий намір продовжувати нагнітання ситуації.

«Блокування роботи ТКГ ставить під сумнів щирість заяв керівництва Російської Федерації про відданість виконанню Мінських домовленостей та відсутність агресивних намірів щодо України», – йдеться в повідомленні.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

Водночас наголошується, що деградація безпеки вздовж усієї лінії розмежування та провокаційні заяви та дії на непідконтрольних територіях викликають значну стурбованість в української сторони.

Під час консультацій із координатором ОБСЄ в ТКГ українська сторона заявила про відсутність будь-яких планів щодо проведення наступальної операції. На підтвердження цього наведено низку фактів. Зокрема, наголошено, що ЗСУ перебувають на своїх позиціях у районі проведення ООС; ротації підрозділів ЗСУ, які могли б викликати стурбованість, не проводяться; ударні угруповання не створюються; техніка та озброєння ЗСУ, відведені згідно з Мінськими домовленостями, перебувають у встановлених районах і відкриті для контролю з боку ОБСЄ.

Нагадаємо, у п'ятницю, 18 лютого, ТКГ не зібралася на позачергове засідання на тлі загострення на Донбасі – представники окупантів відмовилися від зустрічі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: