У Держдумі РФ звинуватили Зеленського в «провокуванні початку великої війни»

Читать на русском
У Держдумі пригрозили лідерам європейських держав, що в разі будь-якої масштабної війни Європа стане ареною бойових дій - Росія про це подбає
В'ячеслав ВолодінФото РІАН

У Державній Думі Росії звинуватили персонально президента України Володимира Зеленського в тому, що він нібито провокує «початок великої війни».

Про це заявив спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін.

«Без підтримки ззовні Зеленський навряд чи зважився б на кроки, які можуть призвести до початку війни в центрі Європи» - написав він, коментуючи тотальну істерику про «можливе вторгнення ЗСУ», яка панує серед проросійських бойовиків на Донбасі.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

Володін також звинуватив США в тому, що Вашингтон «придумав провокацію».

«Вони самі створили неіснуючу загрозу, потім санкціонували напад на мирних громадян ДНР і ЛНР і навіть вже призначили винних. Їх не лякає, що своїми діями Київ перекреслює Мінські домовленості. Вони прекрасно розуміють, до якої трагедії може все це привести, тому евакуювали своїх дипломатів з Києва» - заявив він.

Володін також пригрозив лідерам європейських держав; він заявив, що в разі будь - якої масштабної війни Європа стане ареною бойових дій - Росія про це подбає.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

«Росія війни не хоче. Про це неодноразово говорив раніше і говорить Сьогодні наш Президент Володимир Путін. Але якщо виникне загроза життю громадян РФ і співвітчизників, які проживають в ДНР і ЛНР, наша країна встане на їх захист» - резюмував він.

18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів у РФ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба рішуче спростував повідомлення бойовиків про «наступ ЗСУ» на Донбасі. МЗС України закликало світову спільноту засудити провокації Росії та її маріонеток на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих територій з приводу загострення ситуації на Донбасі. За його словами, окупанти використовують населення для ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: