Переважна більшість українців за вихід з Мінських угод, якщо Росія визнає «Л/ДНР» – опитування

Читать на русском
Більша частина громадян України впевнена в тому, що Україна повинна негайно і в односторонньому порядку вийти з Мінських угод, якщо Москва визнає псевдореспубліки
Ілюстративне фотоІА Regnum

Якщо Росія визнає псевдореспубліки бойовиків на Донбасі, то Україна повинна негайно і в односторонньому порядку вийти з Мінських угод. Таку позицію висловили 55% українців в ході соціологічного дослідження.

Про це вказується в результатах опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

«55% опитаних вважають, що Україна повинна вийти з Мінських угод, якщо Росія визнає так звані «ДНР» і «ЛНР» незалежними державами. 24% - проти, 21% – не визначилися з цього приводу. За вихід з Мінських угод у згаданих умовах виступає відносна більшість населення, незалежно від регіону проживання і віку» - наголошується в результатах опитування.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

При цьому традиційно велика частина виборців партій типу ОПЗЖ проти виходу з Мінських угод, в той час, як нейтрально і патріотично налаштовані українці висловлюються переважно за вихід з цих домовленостей.

Опитування проводилося 16-17 лютого 2022 року серед громадян віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та частини Донецької та Луганської областей. Вибіркова сукупність: 1722 респонденти. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,4%.

Нагадаємо, що 15 лютого Держдума РФ прийняла постанову про негайне направлення президенту РФ звернення парламентаріїв про необхідність визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР». Пізніше президент Росії Володимир Путін прокоментував звернення Держдуми.

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що можливе визнання «ДНР» і «ЛНР» з російської сторони стане політичною катастрофою. Президент Франції Емманюель Макрон також закликав Путіна не визнавати «Л/ДНР».

Згодом у Кремлі заявили, що визнання «Л/ДНР» не корелює з Мінськими угодами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: