У Кремлі заявили, що Росія за всю історію «ніколи ні на кого не нападала»

Читать на русском
Прессекретар Путіна Пєсков заявив, що всі заяви в західних ЗМІ про можливе вторгнення Росії в Україну мають провокаційний характер.
Фото: Сергій Гунєєв / РІА Новини

Всі заяви в західних ЗМІ про можливе вторгнення РФ в Україну мають провокаційний характер. А сама Росія – це остання країна у Європі, яка взагалі хоче вимовляти слово «війна».

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у телепрограмі «Москва.Кремль.Путін», повідомляє російський Інтерфакс у неділю, 20 лютого.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

«Нагадуємо, що Росія протягом усієї своєї історії ніколи ні на кого не нападала. І Росія, яка пережила стільки воєн, – це остання країна в Європі, яка взагалі хоче говорити, навіть вимовляти слово «війна», – сказав він.

За словами Пєскова, Росії «немає сенсу на когось нападати».

Спікер Кремля вважає, що дії Заходу, який щодня оголошує дату можливого вторгнення Росії в Україну, мають провокаційний характер і ведуть до нагнітання напруженості.

«Ну, бачите, президент сам на це не звертає уваги, але загалом подібні заяви, звісно, ​​це такий елемент провокаційного характеру. Справа в тому, що це безпосередньо веде до нагнітання напруженості. А коли напруженість нагнітається до максимуму, як зараз, наприклад, на лінії зіткнення, то будь-яка іскра, будь-яка незапланована подія чи будь-яка дрібна спланована провокація може призвести до непоправних наслідків», – сказав Пєсков.

«Тому все це має, може мати згубні наслідки – ось ця щоденна вправа щодо оголошення дати вторгнення Росії в Україну», – додав прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, президент США Джо Байден ініціював засідання Ради національної безпеки ООН з питання України на неділю, 20 лютого. Він вважає, що президент РФ Володимир Путін уже ухвалив рішення про вторгнення в Україну.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив думку, що Кремлю ще не пізно відмовитися від планів нападу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: