Кулеба підтвердив, що Україна не виконуватиме Мінські угоди на умовах Росії

Читать на русском
Кулеба заявив, що весь цивілізований світ визнає виконання Україною своїх зобов'язань за Мінською угодою, і повну бездіяльність Росії
Дмитро КулебаСвобода слова

Всі пропозиції виконати Мінські угоди на умовах, які виставила Росія, будуть відкинуті незалежно від того, хто озвучить їх українському уряду.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Кулеба заявив, що весь цивілізований світ визнає виконання Україною своїх зобов'язань за Мінськими угодами, і повну бездіяльність Росії.

«Все, що Україна взяла на себе - ми все зробили. Росія не зробила нічого з цього» - додав він.

Кулеба зазначив також, що Україна не відмовляється від виконання своїх зобов'язань і надалі. Але виконувати вона їх буде на своїх умовах, а не на російських. Росія ж намагається виставляти Україні ультиматуми - Мінські угоди-де повинні бути виконані на їхніх умовах або не будуть виконані взагалі.

Між миром та війною: Володимир Зеленський опинився перед складним виборомРезультати зустрічі у нормандському форматі можуть бути неприємними для Володимира Зеленського.

«Це демонструє російську логіку... Така опція як тиск на Україну і примус України до чогось, вона не є життєздатною. Можуть бути пропозиції, але якщо вони будуть для нас неприйнятними, то вони будуть відкинуті. Ми чітко стоїмо на своїх позиціях. Можна називати нормандський формат і мінський процес говорильнею, але завдяки цій говорильні не стріляють гармати та немає великої війни. І чим довше триватиме дипломатичний процес, тим краще. І сьогодні на переговорах ми цю тему активно обговорювали. Ми не можемо змусити ЄС щось робити, але ми постійно наполягаємо на тому, що навіть зараз є достатні підстави для застосування санкцій проти Росії, ще до того, як вони, можливо, вдадуться до якихось нових збройних дій» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше російський президент Володимир Путін звинуватив Україну у нібито саботажі Мінських угод. А все тому, що Україна повністю виключає варіант отримання Донбасом особливого статусу на російських умовах. Також Україна не збирається йти на прямі переговори з терористами з псевдореспублік в ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: