Генсек НАТО про агресію Кремля: Ще не пізно зупинити підготовку до війни

Читать на русском
У НАТО заявили, що не бачать ознак відведення військ Росії від України. Ризик конфлікту залишається дуже високим.
фото Фото: Zhang Cheng / Keystone Press Agency / Global Look Press

Скупчення російських військових біля українських кордонів зберігається і ризик конфлікту залишається дуже високим. Однак Кремлю ще не пізно відмовитись від «планів на війну».

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у суботу, 19 лютого, на Мюнхенській конференції з безпеки, трансляцію та переклад якої вів телеканал «Україна 24».

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Настали дуже небезпечні дні для Європи: Росія безперервно накопичує війська вздовж українських кордонів, найбільше накопичення з часів «холодної війни». Ми зараз не знаємо, що станеться у майбутньому, але ризик конфлікту дуже високий. Ми намагаємось застосовувати дипломатичні зусилля, намагаємося знайти дипломатичне рішення, але зараз ми не бачимо жодних ознак відведення військ та деескалації. Навпаки – накопичення сил РФ продовжується», - сказав Столтенберг.

Генсек підкреслив, що НАТО моніторить процес і намагається «зробити все, що від нас залежить, використовує всі ресурси, щоб допомогти Україні».

Разом з тим, Столтенберг висловив переконання, що «ще не пізно зупинити підготовку до війни, ще не пізно для Російської Федерації змінити цей курс, ще не пізно почати напрацьовувати мирні рішення».

Нагадаємо, сьогодні на конференції у Мюнхені також виступить президент України Володимир Зеленський.

Раніше в НАТО висловили побоювання, що РФ шукає привід для вторгнення в Україну.

Напередодні президент США Джо Байден виступив щодо ситуації навколо України та Росії. Він заявив, що президент РФ Володимир Путін уже прийняв рішення щодо вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: