Україна запросила у НАТО масштабну допомогу – техніку, прилади та медикаменти

Читать на русском
Україна просить у НАТО медикаменти, спеціалізовану цивільну техніку, обладнання для ДСНС та засоби захисту цивільного населення
Ілюстративне фотоnato.int

Україна попросила у Північноатлантичного Альянсу допомогу технікою, медикаментами та обладнанням на випадок надзвичайних ситуацій, в результаті яких може постраждати мирне населення.

Про це повідомляється у заяві пресслужби НАТО.

Так, Україна запросила в Альянсу позашляховики-пікапи, звичайні позашляховики, бульдозери, екскаватори, автокрани (всього 100 одиниць), 31 спеціальний автомобіль хімічної розвідки, 11 мобільних лабораторій, 760 надувних човнів з двигуном та інше.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Крім того, Україна запросила для державної служби надзвичайних ситуацій засоби пошуку вибухонебезпечних предметів у воді, металошукачі, засоби розмінування, тепловізори для пожежників, понад 13 тисяч портативних радіостанцій типу Motorola DP4601e.

Для потреб мирного населення запросили десятки тисяч протигазів, захисних костюмів, медичних препаратів – анальгетики, антибіотики й так далі.

Нагадаємо, раніше Верховна рада прийняла звернення до ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО, Європарламенту, в якому засудила агресію Росію, закликала посилити санкції проти Кремля і попросила продовжувати надавати оборонну допомогу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: