Ситуація на кордоні: Зеленський заявив, що не бачить відведення військ РФ

Читать на русском
Зеленський не вірить, що Росія почала відведення своїх військ від українського кордону. Він вважає, що у них невеликі ротації.
Ілюстративне фотофото: BBC

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська сторона проводить ротацію на кордоні, відведення військ РФ українська розвідка не фіксує.

Про це президент повідомив на спецмарафоні до Дня єдності.

«Про ситуацію на кордонах з Росією, Білоруссю та на контактній лінії. Ситуація контрольована, ми не бачимо змін... Бачимо невеликі ротації, але я б це не назвав відведенням. Ми не можемо це констатувати», – заявив Зеленський.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

Керівник держави зазначив, що такі ротації українська сторона бачила і на піку російських навчань у 2021 році.

«Я б не робив попередніх висновків. Не треба робити висновків щодо потужної ескалації саме 16-го числа. Радіти рано, але відбувається те, що ми бачили, що бачила наша розвідка. На сьогоднішній день ми бачимо скупчення, констатуватимемо, коли це станеться», – сказав президент Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський запевнив, що Україна готова захищатись «незалежно від дати».

Раніше ми писали, що американська розвідка не може підтвердити відведення військ Росії від українського кордону, про що офіційно заявили в Міноборони РФ.

Також нагадаємо, що останній звіт української розвідки, зібраний у середу, 16 лютого, не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України.

15 лютого в Міноборони РФ оголосили про повернення на бази військових Західного та Південного округів. 16 лютого в Росії заявили, що відвели частину військ із окупованого Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: