У Євросоюзі пообіцяли Росії нові санкції, якщо Кремль визнає «Л/ДНР»

Читать на русском
Прибалтійські країни заявили про протиріччя прийнятої в ДД РФ резолюції всім нормам міжнародного права. Євросоюз їх у цьому підтримує
Едгарс РінкевічсBaltNews.lv

Європейський союз значно розширить санкційний пакет проти Росії, якщо Кремль прийме рішення про визнання псевдореспублік на території окупованих районів українського Донбасу.

Про це написав міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс в Twitter.

«Резолюція Держдуми Росії про визнання так званих «Л/ДНР» «суверенними державами» суперечить міжнародному праву. Якщо Росія буде рухатися в цьому напрямку, ЄС повинен діяти та впроваджувати санкції» - написав він.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Зазначається, що аналогічні заяви зробили глави МЗС Литви та Естонії.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Держдуми Росії більшістю голосів прийняли звернення до президента РФ Володимира Путіна про визнання самопроголошених «Л/ДНР».

В Офісі президента України заклик Держдуми Росії до Путіна назвали «ескалаційною дією», яка ускладнить ситуацію в Європі. А в Мінреінтеграції заявили, що визнання Росією псевдореспублік бойовиків на Донбасі означатиме для Москви «постріл в ногу» і повний вихід з Мінських домовленостей.

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав визнання псевдореспублік бойовиків на Донбасі з російської сторони політичною катастрофою і закликав всі сторони переговорів повернутися в мінський процес. Французький лідер Еммануель Макрон також закликав російського президента Володимира Путіна не визнавати так звані «Л/ДНР».

Пізніше Путін прокоментував проєкт постанови Держдуми про визнання так званих «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: