Федоров розповів про додаток «Дія» та інші ресурси після кібератаки

Читать на русском
Дія побудована таким чином, що всі дані акумулюються в різних реєстрах, це робить атаки на сервіс неефективними, заявив міністр.
Кабмін

Після безпрецедентної кібератаки на українські інформаційні ресурси та на «Дію», портал і застосунок працюють стабільно.

Про це віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив у межах другої частини Всеукраїнського телемарафону до Дня єднання.

Згідно з його словами, усі профільні служби були готові до спроб дестабілізувати ситуацію через вплив на систему цифрових сервісів в Україні.

«На організацію таких атак витрачаються мільйони доларів. Але ми успішно протистоїмо їм завдяки злагодженій роботі провайдерів, Служби безпеки України, кіберполіції, фахівців Мінцифри, бізнесу. Адже розуміємо відповідальність, яку несемо, будуючи цифрову державу. Для нас - неабиякий виклик стільки часу приділяти кібербезпеці, паралельно розвиваючи сервіси. Але ми це робимо. Й готові до будь-якого сценарію», - наголосив Федоров.

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

Він нагадав, що «Дія» не зберігає персональні дані. Вона побудована таким чином, що всі дані акумулюються в різних реєстрах. І це робить атаки на сервіс неефективними: атакувати одночасно усі реєстри, кожен з яких має окрему систему захисту, вкрай складно.

«Тому ми ефективно захищаємо «Дію» і паралельно захищаємо кожен реєстр. Будуємо нові правила, розуміючи виклики майбутнього, до яких маємо бути готові і через рік, і через два», - додав Федоров.

Нагадаємо, увечері 15 лютого у роботі сервісів державного Приватбанку спостерігалися масштабні збої. Також не працювали системи Ощадбанку. Крім того, були атаковані хакерами сайти Міноборони та ЗСУ.

У Мінцифри і Держспецзв'язку заявили, что DDоS-атака на банки та держсайти України, яка розпочалася 15 лютого, була наймасштабнішою в історії країни і вона тривала ще й сьогодні.

При цьому, місяць тому сталася масштабна кібератака на держструктури України.

Раніше ми повідомляли, що остання DDoS-атака була спрямована на 15 українських банків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: