Остання кібератака на банки та держсайти була наймасштабнішою в історії – Мінцифри

Читать на русском
Хакерська атака на банки та держсайти України 15 лютого була наймасштабнішою в історії. І вона ще триває 16 лютого.
скріншот з відео

DDоS-атака на банки та держсайти України, яка розпочалася 15 лютого, була наймасштабнішою в історії країни і вона триває ще й досі.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час спільного прес-брифінгу Мінцифри, СБУ, Держспецзв'язку, Кіберполіції, РНБО та Нацбанку у середу, 16 лютого.

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

«Вчора, 15 лютого, було здійснено наймасштабнішу в історії України DDоS-атаку на урядові сайти, банківський сектор. Вчора всі органи, які відповідають за кібербезпеку, працювали, щоб протистояти цим атакам та ліквідувати їх найближчим часом», - сказав він.

За його словами, ця атака готувалася наперед, її вартість становить мільйони доларів. Метою було дестабілізувати ситуацію та посіяти паніку.

Заступник голови Держспецзв'язку Віктор Жора зазначив, що станом на сьогодні в Україні DDoS-атаки продовжуються. Фахівці вживають усіх заходів.

«Наразі ситуація контрольована. Атака продовжується. Середні показники потужності атаки досягають десятків гігабіт на секунду. Ми фіксуємо комбінацію методів, тобто цілу низку технологій атаки на ресурси, що свідчить про координацію дій атакуючих, про залучення великого обсягу ресурсів, але ми впораємося», - додав він.

За даними Держспецзв'язку, вчорашня DDoS атака та кібератака на держсайти 14-15 січня - відрізняються технологічно, але схожі за масштабом та рівнем підготовки.

Нагадаємо, увечері 15 лютого у роботі сервісів державного Приватбанку спостерігалися масштабні збої. Також були атаковані хакерами сайти Міноборони та ЗСУ.

Місяць тому сталася масштабна кібератака на держструктури України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: