Збій у Приват24: банк атакували хакери, вкладників запевнили у відсутності загроз

Читать на русском
Збій у Приват24. Сьогодні Приватбанк атакували хакери, користувачів запевнили у відсутності загроз для грошей на рахунках.
pmg.ua

Причиною збою в роботі мобільного додатку Приват24 та веб-версії сайту 15 лютого стала масштабна кібератака.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

«Протягом останніх годин «ПриватБанк» знаходиться під масованою DDS-атакою. Користувачі Приват24 повідомляють про проблеми з платежами та роботою програми. Деяким користувачам зовсім не вдається зайти в Приват24, в інших не відображаються баланс та останні транзакції», - йдеться у повідомленні.

За даними Приватбанку, жодної загрози для коштів вкладників немає. Кібератака стосується виключно програми Приват24. Інші фінансові операції виконуються у звичайному режимі.

У центрі додали, що у роботі Ощадбанку також спостерігаються збої, інтернет-банкінг не працює.

«Також атакувалися сайти Міноборони та ЗСУ. Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже, за великим рахунком, його агресивні плани не спрацьовують», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у вівторок, 15 лютого, у роботі Приват24 стався збій - користувачі не можуть відкрити мобільний додаток та веб-версію.

У січні сталася масштабна кібератака на держструктури України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: