Відразу за держбанками хакери атакували «Дію» – Федоров

Читать на русском
За словами міністра, хакери організували дві атаки, які фахівці державного порталу відбили, користувачі не помітили незручностей
Ілюстративне фотоdiia.gov.ua

Невідомі хакери після атаки на державні банки взялися за «Дію». Близько 20 години вечора на портал почалася потужна DDoS-атака.

Про це написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

За його словами, першим вектором атаки стали Росія і Китай, звідки «бомбили» портал - по 600 тисяч пакетів в секунду. Після того, як фахівці відбили атаку, хакери спробували вдарити по порталу через Чехію та Узбекистан, однак і цю атаку відбили. Федоров додав, що для користувачів обидві атаки залишилися непомітними.

«Працюємо під постійним тиском і провокаціями, але максимально мобілізовані та сконцентровані. Зберігаємо спокій і рухаємося далі» - написав він.

Нагадаємо, ввечері 15 лютого в роботі сервісів державного Приватбанку спостерігалися масштабні збої. Пізніше стало відомо, що причиною збою в роботі мобільного додатку Приват24 і вебверсії сайту 15 лютого стала масштабна кібератака.

З аналогічними проблемами зіткнувся також державний Ощадбанк.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: