Остання DDoS-атака була спрямована на 15 українських банків

Читать на русском
Масштабної хакерської атаки 15-16 лютого зазнали близько 15 українських банків. Нині всі вони працюють.
t.me/dsszzi_official

Масштабної хакерської атаки 15-16 лютого зазнали близько 15 українських банків.

Про це повідомила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Коробкова у ході Legal Banking Forum 2022 у середу, 16 лютого, передає Інтерфакс-Україна.

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

«З ранку відбувалися атаки близько 15 банків. Атаки були розумні, не такі як раніше. Вони маскувались, що на сайт заходить багато користувачів і намагалися «доснути» програми та сайти банків», – сказала вона

За її словами, деякі держбанки все ще мають затримки із завантаженням, але всі працюють.

«Наскільки мені відомо, деякі банки відключали іноземний трафік і працювали лише з трафіком по Україні», – додала виконавчий директор НАБУ.

Нагадаємо, увечері 15 лютого у роботі сервісів державного Приватбанку спостерігалися масштабні збої. Також не працювали системи Ощадбанку. Крім того, були атаковані хакерами сайти Міноборони та ЗСУ.

У Мінцифри і Держспецзв'язку заявили, что DDоS-атака на банки та держсайти України, яка розпочалася 15 лютого, була наймасштабнішою в історії країни і вона тривала ще й сьогодні.

Місяць тому сталася масштабна кібератака на держструктури України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: