США готуються до кібератак Росії проти Києва та Вашингтона

Читать на русском
У Сполучених Штатів Америки готуються до можливих кібератак з боку Росії. Вважають, що постраждати можуть сайти Вашингтона та Києва.
Фото BBC

У Сполучених Штатів Америки готуються до можливих кібератак з боку Росії. Вважають, що постраждати можуть сайти Вашингтона та Києва.

Про це повідомляє CNN.

Представники Білого дому, розвідки та Міністерства внутрішньої безпеки провели спільну зустріч. На ній вони обговорили кіберзагрози, пов'язані з Росією проти України та США.

«Американські чиновники обговорювали заходи, які може запровадити влада разом із приватними компаніями. Зокрема обговорили рішення щодо секторів економіки. Цю зустріч провели для того, аби якнайпродуктивніше боротися із кіберзлочинцями», – пишуть у виданні.

Країни-жертви та країни-агресори у хакерських війнах«Слово і діло» пропонує подивитися, які країни найчастіше ставала жертвами кібератак та які країни найчастіше здійснювали атаки.

Адміністрація Джо Байдена розглядає кіберпростір як основний фронт напруженості через загрозу Росії повномасштабно напасти на Україну.

Нагадаємо, сенатори США розглядають можливість запровадження санкцій проти РФ за кібератаки на Україну. Також Київ може отримати додаткову допомогу у сфері кібербезпеки.

Додамо, у ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, не працювали портали МОН, МЗС, Мінмолоді, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства. Не працював портал Дія.

За інформацією СБУ та Мінцифри, все вказує на те, що за масштабною кібератакою стоїть Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: