США запропонували Україні допомогу в боротьбі з кібератаками – Reuters

Читать на русском
На Заході занепокоєні - повномасштабній військовій агресії Росії проти України передуватиме подібна кібератака
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Сполучені Штати Америки запропонували Україні допомогу в розслідуванні та подальшому реагуванні на кібератаки, подібні до тих, яким 15 лютого піддалися ресурси Приватбанку, Ощадбанку, Міністерства оборони, Збройних сил і Служби безпеки України.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела серед дипломатів.

Так, джерело сказало виданню, що така атака викликає стурбованість, оскільки повномасштабної військової агресії Росії проти України передуватиме подібна кібератака.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

«Це може означати, що фізична атака неминуча, або це може означати, що Росія продовжує розгойдувати Україну» - пояснив дипломат.

За його словами, немає сумнівів у тому, що за сьогоднішньою атакою на українські ресурси стоїть саме Росія. Тому Сполучені Штати вже запропонували українській стороні підтримку в розслідуванні та реагуванні на напад.

Нагадаємо, ввечері 15 лютого в роботі сервісів державного Приватбанку спостерігалися масштабні збої. Пізніше стало відомо, що причиною збою в роботі мобільного додатку Приват24 і вебверсії сайту 15 лютого стала масштабна кібератака. З аналогічними проблемами зіткнувся також державний Ощадбанк.

Також невідомі хакери після атаки на державні банки взялися за «Дію». Близько 20 години вечора на портал почалася потужна DDoS-атака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: