Ще одна країна підвищила рівень боєготовності через ситуацію щодо України

Читать на русском
Напередодні стало відомо, що кілька європейських країн, серед яких Литва, Швеція та Данія також підвищили рівень боєготовності.
Ілюстративне фотоMilitary Cabinet

Фінляндія підвищила рівень боєготовності власних військових. Однією з причин є загроза російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє прес-служба Сил оборони Фінляндії.

Зазначається, що фінські сили оборони оцінюють рівень безпеки за чотирирівневою системою з літерними кодами A-D, де A - базовий рівень, а D - вищий рівень.

«Рівень безпеки Збройних сил був підвищений до BRAVO (B). Система рівнів безпеки призначена для захисту діяльності персоналу Сил оборони та осіб, що діють в зоні дії Сил оборони», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Сил оборони, ні гарнізони, ні особовий склад Сил оборони не стикаються з більш високою, ніж зазвичай, загрозою насильства або застосування сили.

Недієвий нейтралітет: чому не спрацює фінляндизація УкраїниДумки про нейтралітет: чому шлях «фінляндизації» не спрацює для України – аналізував політолог Олександр Радчук.

Напередодні стало відомо, що кілька європейських країн, серед яких Литва, Швеція та Данія також підвищили рівень боєготовності своїх військових через загрозу російської агресії.

Нагадаємо, що Литва направила в Україну військових інструкторів, які навчатимуть українських військових використовувати ракетні системи «Стінгер».

Раніше ми повідомляли, що в Угорщині стурбовані можливим напливом українських біженців у разі вторгнення РФ.

Також нагадаємо, що Британія подвоїть кількість військ в Естонії.

Окрім цього, розвідка США поки що не підтверджує відведення російських військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: