У ЄС заявили про готовність до припинення поставок газу з Росії

Читать на русском
Поставки з РФ Євросоюз замістить поставками з США, Катару або Азербайджану, які можуть закрити потреби європейських країн.
Жозеп БоррельGloballookpress

Європейський Союз готовий до того, що в результаті санкцій проти Росії Кремль прийме рішення про припинення поставок газу в країни ЄС і розробив план протидії такому сценарію.

Про це написав віцепрезидент Європейської Комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель у своєму блозі.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

За словами Борреля, поставки з РФ Євросоюз замістить поставками з США, Катару або Азербайджану, які можуть закрити потреби європейських країн. Крім того, у відповідь на припинення газових поставок ЄС прийме ще більш нищівні економічні заходи проти російської економіки та фінансової системи.

«Ми готові на випадок, якщо дипломатія зазнає невдачі, і ми розглядаємо всі варіанти... Ми також розглядаємо заходи експортного контролю, які мали б більш довгостроковий ефект, оскільки відмовляють Росії в продуктах, необхідних їй для реалізації її стратегічних амбіцій... Україна - наш партнер і сусід: її безпека - це наша безпека» - написав Боррель.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що санкції, якими пригрозив президент США Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку, але можуть вплинути й на економіки інших країн.

Нагадаємо, британська влада готується розширити санкції проти Росії вже наступного тижня у зв'язку з напруженою ситуацією навколо України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: