Литва відправила в Україну військових інструкторів

Читать на русском
Литва направила в Україну військових інструкторів, які навчатимуть українських військових використовувати ракетні системи «Стінгер».
www.lrt.lt

Литва направила в Україну військових інструкторів, які навчатимуть українських військових використовувати ракетні системи «Стінгер».

Про це повідомляє LRT у вівторок, 15 лютого.

Згідно з заявою збройних сил Литви, група солдатів із батальйону протиповітряної оборони країни навчатиме своїх колег в Україні «найближчими кількома тижнями».

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

«Ми повністю підтримували, підтримуємо і підтримуватимемо Україну. Зброя та техніка – ніщо без знань та навичок їхньої експлуатації, тому ми поділимося нашими знаннями та досвідом разом із переданими системами ППО малої дальності «Стінгера», – заявив начальник оборони Литви Вальдемарас Рупшис.

За словами представників армії, військовослужбовці, яких направила в Україну, багато років служили у батальйонних підрозділах ППО, оснащених «Стінгерами», і передадуть українцям досвід, накопичений литовськими збройними силами за роки використання цих систем.

Литовські війська також беруть участь у навчальній місії в Україні, де вони готуватимуть українських військових інструкторів разом із військовослужбовцями із інших країн.

Зазначимо, що в неділю, 13 лютого, в Україну прибула партія зенітно-ракетних комплексів Stinger від Литви.

Також нагадаємо, в Україну прибули ще два літаки з військовою допомогою від США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: