Вторгнення Росії в Україну: Кремль висловився щодо дати у ЗМІ 16 лютого

Читать на русском
Інформація про можливе вторгнення Росії до України 16 лютого. Президент РФ Володимир Путін сьогодні особисто заявив, що РФ не хоче війни.
Фото: Михайло Метцель / ТАСС

Інформація про можливе вторгнення Росії в Україну 16 лютого – це частина безпрецедентної кампанії із нагнітання напруженості в Європі.

Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи інформацію про можливе вторгнення Росії в Україну 16 лютого, пише російське видання ТАСС.

Ризик вторгнення Росії: як Україна може використати ситуацію для покращення відносин зі СШАЗагроза вторгнення Росії може допомогти Україні поглибити двосторонню співпрацю зі США, особливо у сфері безпеки.

«Справді, від цього лихоманить увесь світ, це ніщо інше, як абсолютно безпрецедентна інформаційна кампанія з провокування та нагнітання напруженості в Європі», - сказав Пєсков.

У Кремлі заявили, що вважають «згубною, дуже поганою практикою ось так кидатися словами, звинувачувати, що хтось на когось нападе, починати евакуацію дипломатів, оголошувати про те, що вони знищуватимуть у посольствах обладнання, перерізатимуть телефонні проводи і таке інше».

У свою чергу, президент РФ Володимир Путін сьогодні особисто заявив, що Росія не хоче війни.

«З приводу того, хочемо ми цього чи ні (війни у ​​Європі – ред). Звичайно, ні! Саме тому ми і висунули пропозиції про переговорний процес, результатом яких має бути домовленість щодо забезпечення рівної безпеки всіх, включаючи нашу країну», - сказав він пресконференції за підсумками переговорів у Москві з канцлером ФРН Олафом Шольцем, передає Інтерфакс РФ.

Нагадаємо, президент США Джо Байден на відеоконференції із лідерами союзних країн заявив, що Росія може напасти на Україну 16 лютого. Сьогодні ЗМІ повідомили про те, що вторгнення може розпочатися о першій ночі 16 лютого.

При цьому напередодні в РНБО запевняли, що поки що не бачать приводу та загроз для повномасштабної війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: