У ЗСУ не підтверджують збільшення російських сил біля кордонів України

Читать на русском
Навколо України 85-87 батальйонно-тактичних груп Росії розміщені стаціонарно. Ще близько 20 БТГ постійно маневрують, створюючи ілюзію руху всіх сил
Валерій ЗалужнийГенеральний штаб ЗСУ

Збройні Сили України не фіксують жодного кардинального нарощування чисельності російської армії навколо українських кордонів. Угруповання РФ як і раніше оцінюється в 120 тисяч військовослужбовців.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в ефірі програми «Свобода слова».

«Ми побачили максимальну кількість, яка є і знаходиться постійно в русі: вони змінюють місця дислокації, переміщаються - це здійснюється від тимчасово окупованої території Республіки Крим і аж до Республіки Білорусь. Так, ми фіксуємо їх переміщення, але сказати, що прямо зараз відбулося кардинальне збільшення, я не можу» - сказав він.

Загроза російського вторгнення: які країни закликали своїх громадян покинути УкраїнуПонад 40 країн світу закликали своїх громадян терміново виїхати з України через високий ризик вторгнення Росії.

За даними Залужного, 85-87 батальйонно-тактичних груп Росії розміщені стаціонарно. Ще близько 20 БТГ постійно маневрують, створюючи ілюзію руху всіх сил.

Нагадаємо, раніше в Раді національної безпеки та оборони України заявили, що не бачать загрози нападу Росії на Україну 16 або 17 лютого. Ситуація знаходиться під контролем.

Водночас прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Шотландії заявив - зараз є досить чіткі докази того, що Росія планує вторгнення в Україну. А в США знову заявили про те, що скоро може початися вторгнення РФ - нібито Росія почала висувати війська на вогневі позиції поруч з Україною. Зокрема, зафіксовано висування далекобійної артилерії та ракетних установок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: