Кличко розповів, чи готовий Київ до можливого вторгнення РФ

Читать на русском
У Києві перевірили сховища, систему життєзабезпечення столиці та відкрили рекрутинговий центр територіальної оборони - Віталій Кличко.
Фото скрін.

У Києві перевірили сховища, систему життєзабезпечення столиці та відкрили рекрутинговий центр територіальної оборони. Про це сказав на брифінгу Києва Віталій Кличко, розповідаючи про заходи через можливу подальшу агресію Росії.

«Розроблено план евакуації. Також перевірили та збільшили кількість сховищ, з них понад 500 - це сховища та майже 4,5 тис. споруд подвійного користування. Це підземні паркінги, переходи, заглиблені станції метро, підвали та напівпідвали. Їх карта розміщена на сайті КМДА», - пояснив мер.

Надійні укриття у разі війни: скільки бомбосховищ у великих містахСкільки в обласних центрах України є спеціальних укриттів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Також він розповів, що у школах уже 2 тижні тривають тематичні навчання з педагогічними колективами.

Крім того, у Києві встановлені енергогенератори для безперебійної роботи при надзвичайній ситуації систем управління міста, медустанов, аварійних служб та ТЕЦ столиці на період до 10 днів.

«Відкрили у столиці перший рекрутинговий центр територіальної оборони на вул. Хрещатик. Найближчим часом відкриємо такий центр і на лівому березі. Місто надало полігон для тренувань резервістів. А для комплектування підрозділів бригади територіальної оборони резервістами створена гаряча лінія КМДА - 063 651 44 46», - повідомив Кличко.

Нагадаємо, Данілов заявив про збільшення чисельності Сил територіальної оборони.

«Слово і Діло» вирішило проаналізувати можливості та оснащення Збройних сил України і розібратися, чи зможе українська армія дати відсіч агресору в умовах справжньої повномасштабної війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: