У Держдепартаменті знову не можуть визначитися, чи нападе Путін на Україну, чи передумає

Читать на русском
У Держдепартаменті все одно вважають, що дії Росії біля кордонів України свідчать про планування широкомасштабного вторгнення
Нед ПрайсGetty Images

Американська розвідка стверджує, що Росія все ще не прийняла остаточне рішення про вторгнення в Україну. У Державному департаменті США важко визначити, чи буде Путін нападати на Україну, або він вирішить скасувати вторгнення.

Про це заявив спікер Держдепартаменту США Нед Прайс.

«Я хочу ще раз підкреслити, що офіційні особи США не заявляли. Ми не заявляли, що президент Путін прийняв остаточне рішення почати широкомасштабний наступ в Україні. Тому ми та говоримо, що залишається незначна можливість вирішити цю ситуацію через дипломатичні переговори» - заявив він.

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

Прайс, з усім тим, заявив, що дії Росії біля кордонів України свідчать про планування широкомасштабного вторгнення, оскільки російські війська продовжують зосередження біля кордонів України. США готові до переговорів з безпеки в Європі з Росією за умови, що РФ почне деескалацію, і відведе війська від кордонів України.

Нагадаємо, раніше в Раді національної безпеки та оборони України заявили, що не бачать загрози нападу Росії на Україну 16 або 17 лютого. Ситуація знаходиться під контролем.

Водночас прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Шотландії заявив - зараз є досить чіткі докази того, що Росія планує вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: