Російська армія «висувається на позиції для атаки» – ЗМІ

Читать на русском
У Вашингтоні стверджують, що Росія має на українському кордоні приблизно 80 відсотків військ, які потрібні їй для вторгнення. Решта все ще в дорозі
Ілюстративне фотоReuters

У США знову заявили про те, що скоро може початися вторгнення РФ. Росія почала висувати війська на вогневі позиції поруч з Україною. Зокрема, зафіксовано висування далекобійної артилерії та ракетних установок.

Про це повідомляє американський телеканал CBC News з посиланням на власні анонімні джерела в уряді США.

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

Анонімний чиновник заявив телеканалу, що «деякі російські підрозділи», якщо вірити отриманим даним, покинули райони зосередження і почали висунення на «бойові позиції». Таким чином, стверджують в США, це перша серйозна зміна позицій військ Росії з неділі, коли деякі російські частини покинули райони збору. Також в уряді «призначили» чергову неточну дату можливого нападу Росії на Україну - «ближче до кінця тижня».

У Вашингтоні стверджують, що Росія має на українському кордоні приблизно 80% військ, які потрібні їй для вторгнення. Решта все ще в дорозі. Російське угруповання, що охоплює Україну, має близько ста тисяч військовослужбовців і зосереджена вздовж українських кордонів - на сході, в Росії, і на півночі, в Білорусі.

Нагадаємо, раніше в Раді національної безпеки та оборони України заявили, що не бачать загрози нападу Росії на Україну 16 або 17 лютого. Ситуація знаходиться під контролем.

Водночас прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Шотландії заявив - на цю мить є досить чіткі докази того, що Росія планує вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: