Євросоюз виступив із заявою щодо присутності своїх дипломатів у Києві

Читать на русском
Також наголошується, що «ЄС та держави-члени координують свої дії щодо нинішньої загрозливої ​​ситуації, що склалася навколо України».
Reuters

Євросоюз не має наміру закривати свої дипломатичні представництва у Києві.

Про це йдеться у офіційній заяві ЄС у неділю, 13 лютого.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

«Ми не закриваємо наші дипломатичні представництва. Вони залишаються працювати у Києві для підтримки громадян ЄС у співпраці з українською владою. Інформація про присутність персоналу та рекомендації для подорожей мінюватимуться за необхідності з урахуванням безпекової ситуації», – йдеться у повідомленні на сайті представництва ЄС в Україні.

Також наголошується, що «ЄС та держави-члени координують свої дії щодо нинішньої загрозливої ​​ситуації, котра склалася навколо України».

«Ми підтверджуємо нашу підтримку територіальної цілісності України та суверенітету, а також дипломатичні зусилля, спрямовані на деескалацію. Ми наголошуємо, що будь-яка подальша військова агресія проти України призведе до серйозних наслідків у відповідь», – додали на сайті представництва ЄС.

Раніше ми писали про те, що посол Британії та представник ЄС не евакуюватимуться з Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: