Японія евакуює з України більшу частину співробітників свого посольства

Читать на русском
У МЗС Японії заявили про скорочення чисельності посольства країни в Україні. Їх залишиться лише обмежена кількість.
Фото: Getty Images

У МЗС Японії на тлі можливої загрози вторгнення РФ заявили про скорочення чисельності посольства країни в Україні. Залишиться лише обмежена кількість працівників.

Про це повідомляє видання NHK із посиланням на Міністерство закордонних справ Японії.

Ризик вторгнення Росії: як Україна може використати ситуацію для покращення відносин зі СШАЗагроза вторгнення Росії може допомогти Україні поглибити двосторонню співпрацю зі США, особливо у сфері безпеки.

Кількість співробітників посольства, які залишаться в країні, буде скорочено до менше ніж 10, включаючи посла Японії в Україні Кунінорі Мацуду.

Як зазначається, після евакуації посольство Японії у Києві виконуватиме лише обмежені функції.

Зазначимо, ще в п'ятницю міністерство підвищило попередження про загрозу безпеці до найвищого 4-го рівня і закликало близько 150 громадян Японії, які перебувають в Україні, негайно покинути її.

Нагадаємо, Білий дім не зупиняється на наказах про евакуацію дипломатів та перенесення посольства. Тепер у ньому запланували загалом відкликати з України всіх дипломатичних співробітників, які ще залишаються у Києві.

Раніше повідомлялося, що посол Британії Мелінда Сіммонс та Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявили, що залишаються в Україні і не планують евакуюватися на заклик ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: