Канадські військові залишають Україну: в Оттаві пояснили свої дії

Читать на русском
В уряді Канади відразу заявили, що не обговорюватимуть кількість військових, які будуть евакуйовані та кількість військових, які залишаться в Україні
Ілюстративне фотоВікіпедія

Збройні сили Канади прийняли рішення евакуювати з України частину місії військових інструкторів, які займаються навчанням ЗСУ. Евакуйовані тимчасово розмістяться в інших країнах.

Про це повідомляється на сайті уряду Канади.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Канада обґрунтовує своє рішення якоюсь складною оперативною ситуацією, яка пов'язана з масовими чутками про прийдешнє російське вторгнення в Україну.

«Тимчасове переміщення персоналу Об'єднаної тактичної групи не означає закінчення місії, а скоріше дозволяє нам переорієнтувати наші зусилля, забезпечуючи при цьому безпеку військовослужбовців» - сказано в заяві.

При цьому в уряді відразу заявили, що не будуть обговорювати кількість військових, які будуть евакуйовані та кількість військових, які залишаться в Україні, так само як їх місцезнаходження і подальші наміри.

Міжнародні військові навчання-2022: які маневри відбудуться на території УкраїниЯкі міжнародні військові навчання відбудуться у 2022 році на території України – на інфографіці.

«Канадські збройні сили, як і раніше, прихильні до народу України та своєї місії зі збільшення потенціалу та можливостей Сил безпеки України» - заявили в уряді країни.

Нагадаємо, що 27 січня Канада прийняла рішення розширити загальну навчальну місію UNIFIER в Україні. Вони планують збільшити кількість до 400 військових. Проте вже 13 лютого стало відомо, що посольство Канади в Україні тимчасово переносить роботу до Львова. Дипломатичне представництво в Києві тимчасово припиняє роботу через велику загрозу російського вторгнення.

Аналогічно 13 лютого стало відомо, що співробітники посольства США, які ще не евакуювалися з України, переїжджають працювати до Львова. Пізніше виявилося, що в Білому домі запланували взагалі відкликати з України всіх дипломатичних співробітників, які ще залишаються в Києві

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: