Україна радить авіакомпаніям уникати польотів над Чорним морем: деталі

Читать на русском
Україна офіційно опублікувала рекомендацію авіакомпаніям не виконувати польотів над відкритими водами Чорного моря з 14 по 19 лютого у зв’язку з навчаннями РФ.
Укрінформ

Україна офіційно опублікувала рекомендацію авіакомпаніям не виконувати польотів над відкритими водами Чорного моря з 14 по 19 лютого у зв’язку з навчаннями РФ.

Про це повідомив голова «Украероруху» Андрій Ярмак.

«Україною здійснено офіційну публікацію аеронавігаційної інформації про активацію потенційно небезпечної зони у повітряному просторі над відкритими водами Чорного моря – з 14.02 по 19.02.2022», – йдеться в повідомленні.

Тобто вже від завтра авіакомпаніям рекомендовано не виконувати польоти протягом визначено проміжку часу над цією зоною, та заздалегідь планувати оптимальні маршрути з урахуванням поточної ситуації. Варто зауважити, що рекомендація не блокує в цілому польоти над Чорним морем.

У яких військових навчаннях за кордоном візьмуть участь ЗСУ у 2022 роціУ яких іноземних військових навчаннях 2022 року візьмуть участь Збройні сили України – на інфографіці.

Нагадаємо, народний депутат Олексій Гончаренко раніше заявив, що вже завтра, 14 лютого, міжнародне повітряне сполучення з Україною може бути припинено через призупинення страховки цивільних літаків, що перебувають у повітряному просторі країни.

У Мінінфраструктури заявили, що Україна наразі не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії. Однак в авіакомпаній можуть виникати складнощі зі страховими компаніями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: