У яких військових навчаннях за кордоном візьмуть участь ЗСУ у 2022 році

Читать на русском

Збройні сили України цього року візьмуть участь у 16 військових навчаннях на території інших держав – Німеччини, Польщі, Туреччини, Литви, США, Великої Британії тощо. Докладніше про це – на інфографіці «Слово і діло».

У лютому-грудні близько 50 українських військових братимуть участь у міжнародних танкових змаганнях «Сильна Європа» у Німеччині.

Також у Німеччині до 250 наших військових пройдуть міжнародні тактичні навчання Combined Resolve. Крім того, близько 150 військових візьмуть участь у навчаннях Saber Junction.

Протягом усього 2022 року українські військові братимуть участь у комплексних багатонаціональних навчаннях підрозділів спеціальних операцій. Тренування відбуватимуться на території одразу кількох країн: Литви, Польщі, Туреччини, Данії, Румунії, Словаччини, Естонії, Великої Британії, Канади та США.

У Литві, Німеччині та Естонії українські військові візьмуть участь у навчаннях Trojan Footprint та Flaming Sword.

Збройні сил України також будуть задіяні у двох навчаннях у Туреччині – «Ефес» та «Кавказ Ігл». У перших навчаннях візьмуть участь до 200 військових, у других – близько сотні. Плюс кораблі, катери та літаки.

У Болгарії та західній частині Чорного моря відбудуться міжнародні навчання Breeze. А в Румунії та акваторії Чорного моря водолазні та протимінні Dive. До речі, торік Україна вперше брала у них безпосередню участь, а раніше була лише спостерігачем.

На території Румунії, Польщі, Угорщини, Болгарії та Північної Македонії відбудуться військові навчання Saber Guardian. Залучать до 150 українських військових, кораблі, катери, літаки та гелікоптери.

Близько 20 військових у Польщі тренуватимуться у рамках навчань НАТО CWIX. Командування НАТО та країни-партнери щорічно відпрацьовують сумісність та проводять випробування нових технологій телекомунікацій, кіберзахисту, інших технічних рішень та відповідних операційних сценаріїв їхнього бойового застосування.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, які багатонаціональні військові навчання відбудуться у 2022 році на території України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: