Блокування Чорного та Азовського морів: ДПСУ підтверджує відмову у перекритті одного з них

Читать на русском
Росія скасувала плани про перекриття лише акваторії Азовського моря. Таку офіційну інформацію має Держприкордонслужба.
dpsu.gov.ua

Росія скасувала плани про перекриття лише акваторії Азовського моря. Таку офіційну інформацію має Держприкордонслужба України.

Про це повідомила речник регіонального управління Морської охорони ДПСУ Наталія Гуменюк, передає УП у п'ятницю, 11 лютого.

Міжнародні військові навчання-2022: які маневри відбудуться на території УкраїниЯкі міжнародні військові навчання відбудуться у 2022 році на території України – на інфографіці.

«У нас зараз є інформація від Держгідрографії України про те, що район попередньо закритий для навчань Російською Федерацією в південній частині Азовського моря не буде закритий. Іншої інформації ми не маємо», - сказала вона.

Гуменюк уточнила, що щодо ситуації з блокадою Чорного моря з боку Росії у прикордонників поки що офіційної інформації немає.

Нагадаємо, про те, що Росія перекриє прохід торгових суден у Чорному та Азовському морях нібито під виглядом військово-морських навчань, стало відомо 9 лютого. У зв'язку з цим МЗС України направило РФ ноту протесту.

У ВМС ЗСУ заявили, що закриття Росією акваторії Азовського та Чорного морів загрожує суверенітету України у її територіальному морі та суверенним правам у виключній морській економічній зоні.

На ситуацію також відреагував міністр оборони України. Окрім того, це питання сьогодні розглянуть на засіданні РНБО.

Пізніше стало відомо, що Росія несподівано вирішила скасувати блокаду Азовського моря.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: