У Мінінфраструктури заявили, що небо над Україною залишається відкритим

Читать на русском
Україна наразі не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії. Однак в авіакомпаній можуть виникати складнощі зі страховими компаніями.
facebook.com/airportboryspil

Україна наразі не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії. Однак в авіакомпаній можуть виникати складнощі зі страховими компаніями.

Про це заявили у Мінінфраструктури.

Міністерство інфраструктури заявило про відсутність планів щодо закриття авіапростору над Україною. Уряд працює над попередженням ризиків для авіаперевізників.

«Сьогодні у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участі керівництва Офісу Президента України, Державної авіаційної служби України, ДП «Украерорух», ДП МА «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень. За результатами наради було напрацьовано рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації», – йдеться в повідомленні.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень. Зокрема, наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу.

У відомстві зазначають, що в деяких перевізників виникають складнощі пов’язані із коливаннями на ринках страхування. Однак Україна готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку.

Радник глави адміністрації президента України Михайло Подоляк заявив агентству Reuters, що Україна не бачить сенсу у закритті неба.

«Найголовніше, що сама Україна не бачить сенсу у закритті неба. Це – нонсенс. І, на мою думку, це чимось нагадує якусь часткову блокаду», – сказав Рейтер Михайло Подоляк.

Він також додав, якщо певні авіаперевізники вирішать змінити розклад рейсів, це не має нічого спільного з рішеннями або політикою України.

Нагадаємо, народний депутат Олексій Гончаренко раніше заявив, що вже завтра, 14 лютого, міжнародне повітряне сполучення з Україною може бути припинено через призупинення страховки цивільних літаків, що перебувають у повітряному просторі країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: