Понад 30 кораблів РФ розпочали навчання зі стрільбами у Чорному морі

Читать на русском
У суботу, 12 лютого, маневри за участю понад 30 російських бойових кораблів стартували у Чорному морі.
structure.mil.ru

У суботу, 12 лютого, маневри за участю понад 30 російських бойових кораблів стартували у Чорному морі.

Про це повідомили у пресслужбі Чорноморського флоту (ЧФ) РФ.

У яких військових навчаннях за кордоном візьмуть участь ЗСУ у 2022 роціУ яких іноземних військових навчаннях 2022 року візьмуть участь Збройні сили України – на інфографіці.

«Для виконання завдань у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів задіяно понад 30 бойових кораблів різного класу зі складу Чорноморського та інших флотів», - йдеться у повідомленні.

На різних етапах навчання корабельні з'єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають комплекс ракетних, артилерійських стрільб, завдання ракетних та бомбових ударів по морських, берегових та повітряних цілях, розповіли у відомстві.

«Метою навчання є оборона морського узбережжя Кримського півострова, пунктів базування сил (військ) ЧФ, а також об'єктів економічного сектора країни, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника», - заявили військові РФ.

За даними флоту, у маневрах беруть участь фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі, а також кораблі протимінної оборони.

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Росія перекриє прохід торгових суден у Чорному та Азовському морях нібито під виглядом військово-морських навчань. У зв'язку з цим МЗС України направило РФ ноту протесту.

У ВМС ЗСУ заявили, що закриття Росією акваторії Азовського та Чорного морів загрожує суверенітету України у її територіальному морі та суверенним правам у виключній морській економічній зоні.

Пізніше стало відомо, що Росія несподівано вирішила скасувати блокаду Азовського моря.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба зажадав від Росії протягом 48 годин надати інформацію про навчання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: