Білий дім схвалив план евакуації американців з України – WSJ

Читать на русском
Приблизно 30 тисяч американців перебувають в Україні, і якщо Росія нападе, деякі з них, а також українці та інші особи, ймовірно, захочуть швидко виїхати.
Вікіпедія

Білий дім схвалив план Пентагону щодо евакуації американців із України у разі нападу Росії.

Про це повідомляє у середу, 8 лютого, видання The Wall Street Journal.

Згідно із планом, американські війська у Польщі допомагатимуть американцям тікати з України. Таким чином Адміністрація президента Джо Байдена намагається уникнути хаотичної евакуації.

Не час панікувати: про що свідчить відкликання США та Британією частини працівників посольствПолітолог пояснив, про що може свідчити відкликання США та Британією частини працівників посольств.

За словами американських чиновників, близько 1700 військовослужбовців 82-го повітряно-десантного корпусу, розгорнутого в Польщі для надання допомоги, найближчими днями почнуть встановлювати контрольно-пропускні пункти, наметові табори та інші тимчасові споруди на кордоні Польщі з Україною, аби підготуватися до обслуговування американців, котрі тікатимуть з України.

Війська не мають права в'їжджати на територію України і не евакуюватимуть американців або здійснювати польоти з території України.

Приблизно 30 тисяч американців перебувають в Україні, і якщо Росія нападе, деякі з них, а також українці та інші особи, ймовірно, захочуть швидко виїхати.

За словами представників Пентагону, над поточними планами щодо України тяжіє пам'ять про швидку евакуацію понад 100 тисяч американців та афганців, яку американські та союзні сили провели у Кабулі у серпні 2021 року. Деякі із військових командирів, які брали участь у кабульській місії, зараз очолюють зусилля США по Україні.

«Усі, хто пережив евакуацію з Афганістану, вважають, що вона була чудовою, але водночас хаотичною. Це було брудне, безладне виведення військ. Ми не хочемо хаотичного виведення військ з України», - сказав один із представників оборонного відомства.

Раніше ми писали, що канадців просять не їздити до небезпечних областей на кордоні з Україною.

Також нагадаємо, Квін скаржиться, що американські дипломати відмовляються залишати Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: