Посольство США запропонувало американцям шляхи евакуації з України

Читать на русском
Посольство США в Україні вкотре закликає своїх громадян розглянути можливість виїзду з України через зростання загрози нападу Росії.
Укрінформ

Посольство США в Україні вкотре закликає своїх громадян розглянути можливість виїзду з України через зростання загрози нападу Росії.

Про це повідомляє посольство США у Києві.

Раніше американцям радили виїжджати з України комерційним або іншим приватним транспортом. Тепер в посольстві вказали варіанти того, як американці можуть виїхати наземним транспортом.

Зокрема, посольство рекомендує виїжджати через Польщу, Словаччину, Польщу, Угорщину, Румунію та Молдову (крім окупованого Придністров'я, оскільки там посольство має обмеженні можливості). Водночас попереджають, що вимогу в'їзду в країни сушею можуть відрізнятися від вимог до пасажирів, які прибувають літаками.

Зауважимо, що у посольстві просять усіх громадян США, особливо тих, хто планує залишитися в Україні, заповнити онлайн-форму про запит на кризову допомогу.

Нагадаємо, державний департамент США дозволив «добровільний від'їзд» додому співробітників посольства США в Україні та американських громадян, а також віддав розпорядження евакуювати з України сім'ї дипломатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: