Евакуація сімей дипломатів із Києва: у МЗС України висловилися щодо рішення США

Читать на русском
Рішення Держдепартаменту США про евакуацію членів сімей співробітників посольства США в Києві є передчасним, заявили в МЗС.
фото МЗС України

Рішення Держдепартаменту США про евакуацію членів сімей співробітників посольства США у Києві є передчасним.

Таку думку озвучили у МЗС України. Заява оприлюднена на сайті відомства у понеділок, 24 січня.

Держдеп США рекомендував американцям відмовитися від поїздок до РосіїДерждеп США рекомендував громадянам відмовитися від поїздок до Росії на тлі можливої ​​агресії проти України.

«Поважаючи право іноземних держав на безпеку своїх дипломатичних місій, вважаємо такий крок американської сторони передчасним та проявом надмірного застереження. Фактично кардинальних змін у безпеці останнім часом не відбулося: загроза нових хвиль російської агресії залишається постійною з 2014 року, а накопичення російських військ біля державного кордону почалося ще у квітні минулого року», - йдеться у заяві.

У МЗС звертають увагу, що рішення Держдепу не означає, що всі співробітники американського посольства зараз виїдуть із України. Посольство продовжить працювати повноцінно.

«Члени дипмісії отримали можливість виїхати, якщо вони мають таке бажання. Проте їхній від'їзд зовсім не є обов'язковим», - сказано в повідомленні.

У МЗС заявили, що Росія зараз докладає активних зусиль для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

«В українському та міжнародному медіапросторі поширюється велика кількість дезінформації, маніпуляцій та фейків, щоб посіяти паніку серед українців та іноземців, злякати бізнес, підірвати економічну та фінансову стабільність нашої держави. У цій ситуації важливо тверезо оцінювати ризики та зберігати спокій», - додав речник МЗС Олег Ніколенко.

Нагадаємо, Держдеп США дозволив своїм дипломатам добровільно залишити Україну. Водночас, членам їхніх сімей наказали виїхати з країни.

Евакуація має відбутися цього тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: