Данілов спростував евакуацію документів держорганів з Києва

Читать на русском
Якщо дійсно з'являться підстави для термінового вивезення документів, то відповідні органи та структури відразу зроблять необхідні дії
Олексій Даніловpicture-alliance

На відміну від іноземних дипломатів і громадян, які залишають Україну, українські державні органи не займаються евакуацією секретних документів з Києва через можливе російського вторгнення, оскільки станом на сьогодні немає жодного приводу робити такі дії.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу після засідання РНБО 11 лютого.

Не час панікувати: про що свідчить відкликання США та Британією частини працівників посольствПолітолог пояснив, про що може свідчити відкликання США та Британією частини працівників посольств.

«Всі установи, які працюють на території нашої країни, працюють згідно з тими регламентами, які є, відповідно, для тих чи інших часів життя-буття нашої країни. На сьогодні ми не маємо підстав для того, щоб вивозити зараз, евакуювати документи, про які ви говорите» - сказав він.

Данілов додав, що якщо дійсно з'являться підстави для термінового вивезення документів, то відповідні органи та структури відразу зроблять необхідні дії.

«Ще раз наголошую, що ми працюємо згідно з тими нормативно-правовими актами, які є в кожній установі. Всі розуміють, як їм рухатися. На сьогодні ніхто нікуди не рухається, тому що підстав для тих процесів, про які ви говорили, на сьогодні, на 11 лютого 2022 року, ми не бачимо» - резюмував він.

Нагадаємо, 10 лютого деякі українські ЗМІ написали про те, що з будівлі ОГПУ нібито евакуюють секретні документи. За їхніми відомостями, документацію вивозили до Львова. Пізніше генпрокурор Ірина Венедіктова, ввечері того ж дня, спростувала цю інформацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: