НАТО може зібратись на термінову зустріч щодо Росії у неділю – ЗМІ

Читать на русском
Північноатлантичний альянс розглядає можливість скликати термінову зустріч у неділю 13 лютого на тлі побоювань нової агресії РФ проти України.
Фото ТАСС

Північноатлантичний альянс розглядає можливість скликати термінову зустріч у неділю 13 лютого на тлі побоювань нової агресії РФ проти України.

Про це повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк з посиланням на свої джерела у НАТО.

Відомо, що зустріч була запланована на 14 лютого, але посли заявили про готовність зібратись днем раніше. Джерело журналіста зазначає, що ситуація справді серйозна, дуже тривожна, але ще не фатальна і наступний тиждень буде вирішальним.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

МЗС України наголошує на тому, що наразі дуже важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни та уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про ймовірне російське вторгення в Україну вже наступного тижня. Він наголосив, що в інформаційному просторі забагато про це новин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: