В Україні розробили ракетну програму на 10 років: Резніков повідомив подробиці

Читать на русском
Міноборони та ЗСУ розробили ракетну програму для України. Вона вже перебуває на затвердженні РНБО. Її вартість 250 млрд. гривень.
Олексій Резніковфото УП

Міноборони та ЗСУ розробили ракетну програму для України. Вона вже перебуває на затвердженні РНБО. Її вартість 250 млрд. гривень.

Про це під час брифінгу у четвер, 3 лютого, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

За його словами, Україна спілкується із усіма країнами, які мають системи ППО. Але також готується і своя технологія.

«Ми маємо свої українські ППО. Звичайно, вони не є ідеальними. Для цього розроблено і вже на затвердженні в РНБО знаходиться ракетна програма на 10 років, вона підготовлена ​​Міністерством оборони разом із Збройними силами, вона передбачає орієнтовне фінансування на 10 років 250 млрд. грн. Але зараз все це обчислюється, проект буде затверджений РНБО, відповідно під це буде написано державну цільову програму, затверджену парламентом, і це буде окремий рядок у бюджеті України протягом 10 років», - сказав він.

Рєзніков додав, що в Україні триває системна робота з розвитку власних потужностей у розвитку протиповітряної та протиракетної оборони.

«У нас є наші чудові підприємства: і КБ Луч, і Південний, і Іскра, і МоторСіч. Я сподіваюся, що систему ППО, ПРО все-таки переважно ми матимемо українську», - сказав він.

Нагадаємо, Польща передасть Україні новітні ПЗРК та боєприпаси до них.

«Слово і діло» писало про те, яка техніка зараз перебуває на озброєнні ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: