Блокування морів Росією: ВМС ЗСУ оприлюднило заяву

Читать на русском
Блокування Чорного та Азовського морів Росією. У ВМС ЗСУ заявили про загрозу суверенітету України.
фото ЕРА

Керівництво Військово-морських сил ЗСУ вважає, що РФ зловжила міжнародним правом, перекривши значну частину акваторії Азовського та Чорного морів у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрільбу.

Про це йдеться у заяві ВМС ЗСУ, яка опублікована у четвер, 10 лютого.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

«Ці дії є черговою загрозою суверенітету України у її територіальному морі та суверенним правам у виключній морській економічній зоні. Перекриваючи рекомендовані морські шляхи, РФ практично унеможливила свободу судноплавства у зазначених районах і можливість суден вільно заходити в морські порти України, особливо в Азовському морі, що є порушенням як духу, так і букви Конвенції ООН з морського права, 1982 року», - йдеться у повідомленні.

При цьому у ВМС зазначають, що РФ паралельно продовжує мілітаризацію Чорноморського регіону, перекидаючи додаткові десантні кораблі «з метою тиску на Україну та світ».

«ВМС ЗСУ готова до розвитку будь-яких сценаріїв та провокацій, захисту країни на морському напрямку», - додали у заяві.

Нагадаємо, Росія закрила для судноплавства два райони Чорного моря та один в Азовському морі на період з 13 по 19 лютого нібито для проведення військових навчань.

У МЗС України висловили рішучий протест таким діям РФ, назвавши їх частиною гібридної війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: