Запобіжний захід Порошенку: суд виніс рішення щодо апеляції

Читать на русском
Київський апеляційний суд розглянув скарги на рішення про обрання експрезиденту Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання у вугільній справі.
фото t.me/oleksiihoncharenko

Київський апеляційний суд розглянув скарги на рішення Печерського райсуду Києва про обрання експрезиденту Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання у «вугільній справі».

Як повідомляє «Zn.ua», суд залишив у силі запобіжний захід для Порошенка – особисте зобов'язання.

Мінімальний запобіжний захід для Порошенка: про що може свідчити таке рішення судуАдвокат розповів, про що може свідчити обрання для Порошенка мінімального запобіжного заходу.

«Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2022 року, якою відмовлено у клопотанні… про застосування стосовно Порошенка Петра Олексійовича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано стосовно підозрюваного Порошенка Петра Олексійовича запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням процесуальних обов’язків… в межах строку досудового засідання, а сам до 19 березня 2022 року залишити без змін», – заявив суддя.

Розглядати апеляцію мали ще 28 січня, проте на той момент Печерський суд не передав матеріали справи до Апеляційного суду Києва.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

А 19 січня Печерський райсуд Києва обрав нардепу запобіжний захід. Порошенка відпустили під особисте зобов'язання. Колишнього президента також зобов’язали здати паспорти для виїзду за кордон.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що захист подасть апеляцію. Офіс генпрокурора також оскаржив запобіжний захід для Порошенка.

У ДБР заявляли, що Порошенко після суду не здав закордонний паспорт.

«Слово і діло» писало про те, у яких ще кримінальних провадженнях фігурує Петро Порошенко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: