Порошенко після суду досі не здав закордонний паспорт – ДБР

Читать на русском
Колишній президент України Петро Порошенко після обрання йому запобіжного заходу не здав паспорти для виїзду за кордон.
Петро ПорошенкоФото Слово і діло

Колишній президент України Петро Порошенко після обрання йому запобіжного заходу не здав паспорти для виїзду за кордон, як його зобов'язав зробити суд.

Про це повідомила пресслужба ДБР у понеділок, 24 січня.

Мінімальний запобіжний захід для Порошенка: про що може свідчити таке рішення судуАдвокат розповів, про що може свідчити обрання для Порошенка мінімального запобіжного заходу.

«Підозрюваний Порошенко П. А. зобов'язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, однак до цього часу цей борг підозрюваний не виконав», - сказано в повідомленні.

У ДБР нагадали, що 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

А 19 січня Печерський райсуд Києва обрав нардепу запобіжний захід. Порошенка відпустили під особисте зобов'язання. Колишнього президента також зобов’язали здати паспорти для виїзду за кордон.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що захист подасть апеляцію.

Як повідомлялося, засідання щодо обрання запобіжного заходу Порошенку проходило два дні – 17 та 19 січня. «Слово і діло» вело докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка з Польщі до України та засідання суду.

Також ми писали про те, у яких ще кримінальних провадженнях фігурує Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: