ДТП з Трухіним: у НАБУ прокоментували хід розслідування

Читать на русском
Справу про ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна зареєстровано генеральним прокурором України. НАБУ вивчає відео з місця аварії та проводить допити.
Артем Ситникскріншот з трансляції

Справу про ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна вже зареєстрували в Офісі генерального прокурора України. Підслідність визначено за НАБУ, яке також отримало скандальне відео з місця аварії.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник, відповідаючи на запитання журналіста «Слово і діло» на пресконференції у четвер, 10 лютого, у Києві.

ДТП із нардепом Трухіним: хронологія подійДТП із нардепом Олександром Трухіним сталося у серпні 2021 року. Як розвивалися події з того часу – на інфографіці.

«Одразу після виходу журналістського розслідування справу було зареєстровано генпрокурором. Бо після змін у законодавстві провадження за участю народних депутатів реєструє генпрокурор України. Підслідність було визначено за НАБУ – я думаю, це багатьом не сподобалося. Відео ми отримали. Розслідування продовжується. Першочергові слідчі дії проведено. У тому числі – допити», - сказав він.

Ситник додав, що громадський інтерес до цієї справи дуже великий. Тому в НАБУ обіцяють провести розслідування якнайшвидше, але без зайвих коментарів, щоб не давати привід «для певних маніпуляцій».

Нагадаємо, Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем ДТП при в'їзді до Києва. Повідомлялося, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

1 лютого журналісти опублікували ексклюзивне відео з нагрудної камери співробітника патрульної поліції, яке першим прибуло на місце ДТП за участю Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському та втекти з місця події.

Після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу».

При цьому під час повторного допиту поліцейські не підтвердили, що нардеп Трухін пропонував їм хабар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: