Ситуація з військами РФ біля кордону України є контрольованою – Подоляк

Читать на русском
Біля українського кордону продовжує зберігатись загрозлива концентрація російських військ, проте все під контролем, заявили в ОПУ.
Михайло Подолякфото РБК-Україна

Біля українського кордону продовжує зберігатись загрозлива концентрація російських військ, однак така ситуація контрольована.

Про це заявив радник голови ОПУ Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу 6 лютого.

Війська РФ на кордоні: Зеленський пояснив, чому знімки з супутника не дають об'єктивної картиниВторгнення Росії. Президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки не дають змоги оцінювати нарощування військ РФ.

«Нові повідомлення у низці ЗМІ про те, що боєготових російських військ поблизу кордонів України не менше 100 тисяч, і що стягування військ лише триває, доводять, що попередні алармістські повідомлення про початок нової ескалації проти України наприкінці грудня або у першій половині січня були небагато неправдивими. Це доводить правильність наших закликів до представників медіа бути зваженими та уникати алармістської тональності», - сказав Подоляк.

Він зазначив, що на сьогоднішній день загрозлива концентрація російських військ зберігається, проте наголосив, що це вже відбувається не один рік.

Радник глави ОПУ зазначив, що точно не можна сказати – чи зробить Росія критичні кроки для повномасштабного вторгнення.

Він наголосив, що слід продовжувати як санкційний, так і дипломатичний тиск задля того, щоб російські війська були відведені від наших кордонів максимально.

Нагадаємо, агентство Reuters заявило, що Росія підготувалася до вторгнення в Україну на 70 відсотків.

Також він опублікував нові знімки російських військ біля кордону України з Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: