Зброя для захисту від РФ: Німеччина знову відмовила допомогти Україні

Читать на русском
Посольство України у Німеччині звернулося із офіційним листом до німецького уряду, в якому просить надати оборонне озброєння.
фото: Polskie Radio 24

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт підтвердила, що ніяких поставок озброєння в Україну не буде, щоб «не сприяти загостренню».

Про це повідомляють видання Tagesschau та DW, з посиланням на інтерв'ю Ламбрехт медіагрупі Funke.

Зазначається, що посольство України у Німеччині звернулося із офіційним листом до німецького уряду, в якому просить надати оборонне озброєння і перераховує конкретний список необхідного.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Водночас, Ламбрехт вчергове озвучила відмову Німеччини від постачання зброї в Україну, пояснивши це тим, що допомога Україні нібито може спровокувати загострення ситуації.

«І в минулому була чітка позиція федерального уряду - ми не поставляємо зброю в кризові регіони, щоб не сприяти там подальшому загостренню. У конфлікті навколо України партнери повернулися за стіл переговорів - наприклад, у рамках Ради Росія-НАТО та «нормандського формату». Тому зараз наше завдання - це деескалація. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом», - зазначила міністр.

При цьому, коментуючи перспективу вступу України до НАТО, Ламбрехт заявила, що цього питання наразі «немає на порядку денному». Проте вона нагадала, що подавати заявку на вступ до НАТО – це «суверенне рішення України».

Нагадаємо, що Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок здійснить другий візит до України на запрошення голови МЗС Дмитра Кулеби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: