Три-чотири дні: Лукашенко висловився про тривалість війни проти України

Читать на русском
Нелегітимний президент також згадав про операцію ОДКБ з придушення протестів у Казахстані. На його думку, ця операція повинна була налякати Україну і НАТО
Олександр ЛукашенкоФото РІАН

Самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна не буде воювати проти Білорусі, оскільки українська армія нібито протримається не більше чотирьох днів.

Про це він заявив в інтерв'ю російському пропагандистові Володимиру Соловйову, повідомляє білоруське Державне агентство БЕЛТА.

«Україна ніколи з нами не буде воювати: ця війна триватиме максимум три-чотири дні. Там нікому буде проти нас воювати. Ті, кого там показують з цими дерев'яними автоматами, як вони тренуються ... Так ми зараз вийдемо з тобою в сусідній зал, знімемо на мобільний телефон тренування цю і покажемо... І як тільки трохи запахло, Володя Зеленський відразу трухнув» - заявив Лукашенко.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

Нелегітимний президент також згадав про операцію ОДКБ з придушення протестів у Казахстані. На його думку, ця операція повинна була налякати Україну і НАТО.

«ОДКБ що показало - поки вони там розвернуться і перешлють сюди якісь війська, ми вже будемо стояти біля Ла-Маншу. Вони це знають... В Європі буде простіше. Вони що, цього не бачать? Вони розуміють, що безперспективно з нами воювати, перш за все з Росією. Ми не говоримо про ядерну якусь та іншу зброю. Але нас краще не чіпати. Нас не чіпайте» - заявив він.

Нагадаємо, 3 лютого МЗС Білорусі викликало посла України та заявило протест у зв'язку запуском безпілотного літального апарату з України на територію Білорусі 24 січня 2022 року. У МЗС України назвали претензії Білорусі провокацією.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ братиме участь у бойових діях у разі військової агресії проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: