Суд залишив під арештом ексгенерала СБУ, якого звинувачують у держзраді

Читать на русском
Ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва від 19 січня залишили без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Київський апеляційний суд залишив під вартою до 19 березня 2022 року колишнього генерал-майора СБУ, обвинуваченого у державній зраді та замаху на скоєння теракту.

Про це повідомляє Київський апеляційний суд.

«2 лютого колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва від 19 січня 2022 року, якою задоволено клопотання прокурора та продовжено щодо обвинуваченого Ш. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 19 березня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Згідно з результатом апеляційного розгляду ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва від 19 січня залишили без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Стрілянина в центрі Києва: подробиці про постраждалих та затриманихВнаслідок конфлікту та стрілянини біля будівлі СБУ у Києві сьогодні, 2 лютого, постраждали двоє людей. До поліції відвезли понад десятьох.

У суді зазначили, що громадянин Ш. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що апеляція ВАКС повторно залишила без змін вирок ексдепутату Київської облради.

Також, ВАКС відмовився змінювати запобіжний захід члена Комісії з азартних ігор.

Раніше ми повідомляли, що апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким визнали винною колишню суддю Каланчацького районного суду Херсонської області Олену Живцову і засудили до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: