Апеляція ВАКС повторно залишила без змін вирок ексдепутату Київської облради

Читать на русском
Апеляційна інстанція повторно розглянула скаргу на обвинувальний вирок колишнього київському депутата і трохи змінила йому вирок.
Олександр Мефодій (праворуч) з адвокатами у судіфото: Ґрати

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повторно залишила без змін вирок колишньому депутату Київської обласної ради Олександру Мефодію, якому раніше призначила 2,5 роки позбавлення волі, але Верховний суд те рішення скасував.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Апеляційний суд змінив вирок, виключивши з мотивувальної частини вироку посилання на окремі докази та перекваліфікував діяння з ч. 3 на ч. 2 ст. 369-2 КК України. За підсумками перегляду суд апеляційної інстанції визначив указаній особі остаточне покарання у вигляді 2 років 6 місяців реального позбавлення волі», – інформує прокуратура.

Як відомо, 15 червня колегія суддів ВАКС визнала Мефодія винним у зловживанні впливом поєднано з вимаганням неправомірної вигоди (частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком у 5 років із частковою конфіскацією майна, а саме автомобілю Opel Astra.

Пізніше апеляційна палата зменшила строк покарання до 2,5 років позбавлення волі і без конфіскації майна. Втім це рішення потім скасував Касаційний кримінальний суд і призначив повторний розгляд в АП ВАКС.

Нагадаємо, за версією слідства, депутат за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Його викрили під час одержання грошей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: