ВАКС відмовився змінювати запобіжний захід члена Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката підозрюваного про зміну розміру застави як запобіжного заходу.
Євген Гетьман

Вищий антикорупційний суд залишив без змін розмір застави, визначеної як запобіжний захід члену Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї Євгену Гетьман, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 28 січня ухвалив слідчий суддя Віктор Ногачевський, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Однак через закінчення строків розслідування прокурор САП не став просити про продовження дії обов'язків і спочатку клопотав про те, аби суд продовжив строки розслідування. Нещодавно суд це зробив і встановив 21 березня останнім днем слідства у справі Гетьмана.

Втім через не продовження строку дії обов'язків захисники підозрюваного просили суд зменшити заставу. На їх думку, оскільки прокурор САП не просив продовжити обов'язки, то і ризиків немає, а значить можна зменшити заставу. Однак суддя Ногачевський відмовився це зробити.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

Як стверджував Гетьман у розмові з агентом НАБУ, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: