СБУ викрила замовників масових псевдомінувань на Черкащині

Читать на русском
СБУ встановила трьох зловмисників, на замовлення яких мінували навчальні заклади, торговельні центри та житлові будинки на Черкащині

Служба безпеки України встановила трьох зловмисників, на замовлення яких «мінували» навчальні заклади, торговельні центри та житлові будинки на Черкащині.

«За інформацією СБУ, ними виявилися троє неповнолітніх жителів Черкаської області. Зокрема, двоє студентів з Черкас та один мешканець Сміли. Усі вони – замовляли «послуги» із псевдомінування в закритих Telegram-каналах, які країна-агресор використовує як один із інструментів для штучного поширення панічних настроїв в Україні. Серед інших, вони писали й уже викритому СБУ «мінеру». Він, нагадаємо, не лише користувався закритими чатами в Telegram, а й створив власний канал, на якому приймав «замовлення», - повідомляє пресслужба СБУ.

«Мінування» шкіл, лікарень, станцій метро, вокзалів в Україні: чи знаходять «мінерів»Із 719 анонімних дзвінків про мінування лише у 115 випадках правоохоронцям вдалося встановити особу мінера.

Зловмисники зізналися у скоєному та пояснили, що замовляли «мінування», щоб зірвати навчальний процес та розважитися.

Під час обшуків за місцями проживання у зловмисників вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони, на яких є докази протиправної діяльності, зокрема листування у Telegram-чаті та відправлені замовлення на мінування об'єктів.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення про підозру фігурантам, перевіряють причетність зазначених підлітків до скоєння інших аналогічних злочинів на території України.

«Слово і діло» поцікавилося, як часто в Україні фіксують випадки мінування соціальних об’єктів та чи знаходять «жартівників».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: